Skip to main content

10 år med top tilfredse elever

SOSU-Esbjerg fejrer 10-års jubilæum i toppen af de nationale elevtrivselsundersøgelser.

Er lærerne godt forberedte? Opstiller de klare mål for mig? Hvordan er de fysiske og teknologiske rammer på skolen?

Det er blot nogle af de spørgsmål, som eleverne på landets SOSU-skoler skal svare på i den årlige trivselsundersøgelse i regi af undervisningsministeriet.

Rapporten for 2017 er netop udkommet, og den viser at SOSU-Esbjerg for 10. gang i træk er med i top 3, ud af de 35 erhvervsskoler som indgår i undersøgelsen. Se rapporten for 2017 her.

Direktør Lisbeth Nørgaard er stolt af resultatet:

- Det er da en fantastisk nyhed, at vi igen i år formår at ligge i top 3. Det er hvert år kommet lidt bag på os, men nu kan vi vel roligt konstatere, at vi kan og vil placere os i toppen, efter 10 år i streg.

Trivsel giver kvalitet

Lisbeth Nørgaard tilskriver i høj grad de flotte resultater skolens lærere og deres evne til at skabe et optimalt læringsmiljø.

Samtidig påpeger hun:

- Der behøver nødvendigvis ikke være en sammenhæng mellem trivsel og kvalitet, men vi kan se, at vore elever også klarer sig godt ved eksamensbordet og er i stand til at levere et højt fagligt niveau. Så vi mener klart at tingene hænger sammen. Hvis man trives, og indgår i ordentlige relationer hvor der er fokus på undervisning af høj kvalitet, så har man en god cocktail.  Det er faktisk nogle af de grundlæggende værdier på vores skole.

Godt samarbejde med praktikken

Den aktuelle rapport fra 2017 viser yderligere, at eleverne føler sig velforberedte på deres praktikperioder og at de synes de lærer meget, når de er i praktik.

Det glæder Lisbeth Nørgaard:

- Vi er stolte af samarbejdet med kommuner og region, hvor vi er sammen om at skabe den bedste uddannelse. Det er særligt vigtigt i en tid hvor der i den grad mangler uddannede indenfor Social- og Sundhedsområdet.

Mangel på uddannet SOSU-arbejdskraft

Lisbeth Nørgaard henviser til en helt ny rapport fra KL og FOA, der påviser en kæmpe mangel på uddannet arbejdskraft inden for SOSU-området i de kommende år.  LÆS MERE HER.

- Der bliver brug for flere SOSU-er i fremtiden. Så går man derude og overvejer en uddannelse og et job, hvor man hver dag gør en positiv forskel for andre mennesker, så står vi klar med en spændende uddannelse i gode rammer og fantastiske muligheder for beskæftigelse i fremtiden.

Se også: SOSU Esbjerg inviterer til åbent hus i 2018