Begejstrede politikere i brobygning

Regionale politikere besøger skolen til rundvisning og snak med elever og ansatte.

Borgmesterbrobygning

Hvad er forskellen på en SOSU-hjælper og en SOSU-assistent, og hvilke opgaver udfører de? Hvad bliver man egentlig undervist i på en SOSU-skole, og hvordan bruger man velfærdsteknologi i undervisningen?

De spørgsmål, og mange andre blev en række lokale politikere fra områdets kommuner meget klogere på, da de deltog i brobygningsbesøg på SOSU Esbjerg.

På dagens rundvisning deltog borgmester Mads Sørensen (Venstre) fra Varde sammen med to udvalgsformænd. Tina Agergaard Hansen (V), Formand for Social og Sundhed og AC Hoxcer Nielsen (S), Formand for Arbejdsmarked og Integration.

Fra Fanø deltog Johan Brink Jensen (S), Formand for Social- og sundhedsudvalget. Derudover havde Esbjerg Kommunes formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, May-Britt Andrea Andersen (K) takket ja til invitationen fra SOSU Esbjerg

På besøg i naturfagslokalet 

Efter en velkomst og en kort introduktion gik turen rundt på skolen for at brobyggerne ved selvsyn kunne se lidt af hverdagen.

De oplevede praksisundervisning med skolens elever, og var både inde og se på mikrobakterier i naturfag og deltog i case-undervisning i et af skolens mange faglokaler. De skulle også – med elevernes kyndige vejledning - afprøve forskellige velfærdsteknologier.  

Velfærdsteknologi imponerede borgmester

Det var især velfærdsteknologien som gjorde indtryk på Vardes Borgmester, Mads Sørensen, men også mødet med de forskellige elever, som gav anledning til gode samtaler undervejs.

”Det er første gang jeg er på skolen, og det har været virkelig godt at møde elever – og især at mærke hvor meget faglig stolthed de har, når de fortæller om deres uddannelse. Og hvor meget de brænder for at gøre en forskel for borgeren. Også for Varde er det her et vigtigt område – vi mangler fagligt dygtige mennesker til at varetage alle opgaverne. Det var også dejligt at se hvordan man arbejder med velfærdsteknologi – det er klart et område der skal prioriteret mere fremover.” - Mads Sørensen

Samarbejde mellem kommuner og skole

Det er i kommunerne, at størstedelen af SOSU-skolens elever har deres elevplads og senere skal ud og arbejde, og det er i dette perspektiv man skal se det nye initiativ. Det fortæller direktør på SOSU Esbjerg, Lisbeth Nørgaard:

”Det er vigtigt at vi alle sammen – altså skole og politikere og embedsfolk - taler det samme sprog, og at vi taler om det på den rigtige måde. Og for at tale mere om fagligheden i faget skal man vide en masse om indholdet. Netop det ville vi gerne give politikere i vores samarbejdskommuner en mulighed for at se og opleve på egen krop. Og de har heldigvis takket ja til invitationen, det er vi så glade for. Vi håber selvfølgelig de går hjem med en masse ny viden og et par aha-oplevelser. Og at de har fået muligheden for at snakke en masse med vores dygtige elever og undervisere på deres tur.”  

Invitationen er også sendt til Vejen og Billund – begge borgmestre samt udvalgsformænd deltager i en borgmesterbrobygning senere på foråret.