Skip to main content

Rekruttering fra nye kanter

Flere faglærte til SOSU-faget - nyt samarbejde med Varde Kommune

 

Rekruttering af Østeuropæere til SOSU-faget er et nyt samarbejdsprojekt mellem Varde Kommune og SOSU Esbjerg.

Projektet handler om at rekruttere østeuropæere til et særligt tilrettelagt for-forløb på SOSU-skolen, som skal gøre dem klar til at starte på en uddannelse senere i 2020, hvis de ønsker at fortsætte.

I starten af januar startede 27 kvinder og 1 mand på for-forløbet, hvor deltagerne modtager danskundervisning og bliver introduceret til SOSU-uddannelserne gennem teori og praktik. 

Alle 28 deltagere har østeuropæisk baggrund - primært fra Polen, Ukraine, Letland og Rumænien  - og alle er ansat i Varde Kommune. 

Mange af deltagerne er kommet til Danmark som medfølgende ægtefæller, og håbet er at projektet vil give dem en mulighed for en uddannelse og efterfølgende job inden for SOSU-området. 

Fra 2011 til 2017 er antallet af udenlandske medarbejdere, som vælger at bosætte sig i Sydjylland, steget fra 159 til 296 - en stigning på 56 procent, viser en analyse fra Dansk Byggeri. 

Derfor er der et stort potentiale blandt de medfølgende partnere. De har et ønske om at forbedre deres dansksproglige kundskaber og få en faglært uddannelse i Danmark.

Der er allerede nu et stort engagement blandt deltagerne. De udtrykker alle et ønske om at etablere sig på arbejdsmarkedet og bidrage til samfundet - og de har store ambitioner i forhold til deres uddannelse.  

TV-Syd følger med

Det er første gang der gennemføres et rekrutterings- og uddannelsesprojekt af denne art, og derfor er TV-Syd i gang med at producere en række udsendelser om projektet. I udsendelserne følger de udvalgte deltagere både på skolenophold, i praksis og i hjemmet.

Se første afsnit her: