Skip to main content

Livets dag på SOSU

Esbjergs 7. klasser skal lære at redde liv på SOSU-Esbjerg

 

Ekstrabevilling fra Esbjerg Kommune sikrer førstehjælpskursus til alle kommunens 7. klasser i løbet af 2018. Social og Sundhedsskolen Esbjerg er valgt som udbyder af kurserne.

Projekt Livets Dag – førstehjælpskurser til alle 7. klasser i Esbjerg kommune, så første gang dagens lys i forbindelse med ungebyrådsmødet i september 2017.  Her var det en af de gode ideer fra de deltagende unge, som byrådet valgte at premiere med en bevilling på 50.000.

Siden har de unge i projektgruppen bag Livets Dag ihærdigt søgt midler hos diverse fonde, for at samle de resterende 250.000 kroner, som projektet kræver.  Da dette har vist sig rigtigt svært, besluttede Esbjerg Kommune på et møde i Kultur og Fritidsudvalget den 6. marts at bevillige de ekstra penge, som sikrer, at projektet kan gennemføres i 2018.

Christopher Gäbler, der til dagligt studerer på Handelsgymnasiet i Ribe, er en af de unge i projektgruppen. Han er glæder sig over Esbjerg Kommunes beslutning:

“Det handler om menneskeliv. Vi skal give de helt unge værktøjerne, så de bliver i stand til at hjælpe i en ulykkessituation.  De unge vil sikkert senere i deres liv støde på førstehjælpskurser, men jo flere gange jo bedre, og når vi starter så tidligt, så håber vi i sidste ende, at det vil bidrage til at redde menneskeliv.”

SOSU-Skolen med bedste bud

Efter kontakt med flere forskellige udbydere af førstehjælpskurser, er de unge endt med at pege på Social- og Sundhedsskolen Esbjerg som den optimale samarbejdspartner til Projekt Livets Dag:

“Vi har haft en rigtigt god dialog med SOSU-Skolen, og faldt for deres gode faciliteter og den meget praktiske måde, de forestiller sig at gribe det hele an på,” siger Christopher Gäbler.

Sygeplejerske og underviser Tina Sandberg er projektgruppens kontaktperson på Social- og Sundhedsskolen Esbjerg:

“Vi har sammen defineret, hvad det er for nogle emner eleverne skal omkring, og vores tilgang som erhvervsskole er meget praktisk. Jo mere vi arbejder med førstehjælp og bliver hands-on, jo bedre bliver vi også til det i den akutte situation. Så vi får givet de unge noget handlekompetence,”  forklarer Tina Sandberg.

På SOSU-Skolen glæder man sig til at tage imod de mange unge esbjergensere over de kommende måneder.

“Det er et super vigtigt projekt, som vi meget gerne vil støtte. Så nu er vi i fuld gang med forberedelserne,” siger Tina Sandberg.

Håber på en fortsættelse

Hvis alt går efter planen, så vil det årlige førstehjælpskursus blive en permanent ordning.

I Esbjerg Kommune er det i hvert fald sat på, som et udviklingsforslag til budget 2019 og frem.

Det håber Christopher Gäbler naturligvis, og samtidig har han og resten af gruppen bag Livets Dag store planer for fremtiden.

“Førstehjælpsdagen er første skridt. Vi har rigtigt mange andre planer, som vi håber at kunne realisere. Blandt andet omkring psykiske problemer og nogle af de tabuer, der omgiver disse. Det vil vi arbejde med over de næste år,” slutter Christopher Gäbler.

Billeder: Tina Sandberg SOSU-Esbjerg og de unge fra Projekt Livets Dag: Sadaf Ahmadi Signaturskolen afd. Kvaglund, Christopher Gäbler Handelsgymnaiet i Ribe, Cecilie Kappel, Urbanskolen afd. Rørkjær.