Mia og Sif sejrede

SOSU Esbjerg vinder regionsmesterskabet i Skills

SOSU Esbjerg kan nu prale af at have de to dygtigste sosu-elever i Region Syddanmark ansat.

Mia Harsdorf og Sif Amalie Kær Ellund Nielsen, blev nemlig torsdag den 13. januar kåret som vinderne, da region syds mesterskab i Sosu Skills løb af stablen i Esbjerg.

Sammen har de vundet konkurrencen, hvor der bliver dystet i discipliner som pleje, omsorg, hygiejne, medicinhåndteringogkommunikation. 

Mia og Sif, der begge er i gang med uddannelsen som social- og sundhedsassistent, kæmpede mod fire andre hold fra SOSU Fyn og SOSU Syd, og er naturligvis både glade og stolte over sejren:

- Vi er helt i chok, vi havde slet ikke lige set den komme. Jeg forstår det stadig ikke rigtig, det er så vildt, sagde en lettet Sif Kær Ellund Nielsen lige efter sejren.

- Det gik godt. Jeg var ikke så nervøs, og vi udnyttede ventetiden inden vi skulle på scenen rigtig godt. Jeg havde ingen fornemmelse af det, da jeg gik af scenen, der var jeg bare lettet. Men vi havde forberedt og planlagt meget på forhånd, og det hjalp rigtig meget, forklarer Sif om oplevelsen.

I månederne op til mesterskabet har pigerne gennemgået et intenst forberedelsesforløb med støtte fra to lærere fra SOSU Esbjerg.

Danmarksmesterskabet venter

Der venter nu nogle måneders pause, inden Sif og Mia tager hul på forberedelserne til Danmarksmesterskaberne i Skills, der finder sted i Høng, Kalundborg til april 2022.

- Det bliver en kæmpe oplevelse og så fedt med sådan en udfordring – det udvikler mega-meget fagligt og personligt. Og det giver så stor en stolthed. Nu skal vi bare træne en masse og sørge for at lære så meget som muligt inden DM, forklarer Mia, der, ligesom Sif, bliver færdig med sin uddannelse som social- og sundhedsassistent til sommer.

SOSU Skills er en del af DM i Skills, hvor de dygtigste elever fra landets erhvervsuddannelser kæmper om at blive danmarksmestre inden for lige netop deres fag.

 

Tilykke med sejren!

Mia Harsdorf og Sif Amalie Kær Ellund Nielsen, blev torsdag den 13. januar kåret som vinderne, da region syds mesterskab i Sosu Skills løb af stablen i Esbjerg.