Så er vi i gang! Første dag med selvtestning på SOSU Esbjerg

I dag var første dag på SOSU Esbjerg, hvor elever og medarbejdere skulle selvteste under supervision.

Alle medarbejdere mødte op i et særligt indrettet klasselokale og kunne her - under kyndig vejledning fra deres supervisor-kollegaer- udføre en selvtest. For eleverne foregik testningen i deres klasselokaler, hvor de fik besøg af det rullende testcenter.

8 medarbejdere på SOSU Esbjerg er blevet uddannet til at kunne supervisere selvtest på skolen, og det er disse medarbejdere, som står klar til at hjælpe både medarbejdere og elever.

I klasseværelse B1 er medarbejder - og nu også pode-supervisor - Sanne Aura Christin Krog mandag morgen ankommet med rullevognen. På bordet ligger alt, hvad der skal bruges for at gennemføre en selvtest. Vejledning, spritservietter, testkit, affaldsposer mv.

Det er en omstændighed proces, når en hel klasse skal gennemføre testen og efterfølgende vente de 15 minutter på svaret.

Det betyder dog ikke så meget for eleverne i B1 – de har længe set frem til at komme tilbage til klasseværelset på SOSU Esbjerg. Det gælder også for Katia Heinsen og Wajiya Nadere, som er i skole igen efter en meget lang periode med online undervisning.

De har været gode til at lave sociale ting sammen med de andre fra klassen, forklarer de, mens de gør klar til at udføre testen, som de har fået udleveret på deres pladser i klasseværelset.

Og testen er slet ikke noget problem, fortæller Katia. ”Det er nemt at gøre det, og så er det jo helt vildt dejligt, at vi får muligheden for at komme i skole igen.”

Den første dag er gået rigtig godt, og både medarbejdere og elever har taget imod det nye tiltag med ophøjet ro og godt humør. Selvtesten er et tilbud til alle der møder op på skolen, og udviklingschef på SOSU Esbjerg, Mogens Schlüter, håber nu på, at så mange som muligt vil benytte sig af muligheden fremover.

”Vi er glade for at byde eleverne velkommen igen, det har vi set frem til. Nu kan vi også tilbyde en selvtest her på skolen, og det gør forhåbentlig hverdagene lidt lettere for både medarbejdere og elever. Og når vi er lidt mere rutinerede, så går det jo også hurtigere,” forklarer Mogens Schlüter.

Et rullende testcenter ankommer fremover i klassen mandag og onsdag morgen, hvorefter eleverne gennemfører testen. For at kunne deltage i undervisningen på en ungdomsuddannelse, er test et krav. 

Billedtekst: Sanne Aura Christin Krog ankommer med rullebordet – på bordet ligger alt hvad der skal bruges for at gennemføre en selvtest - vejledning, spritservietter, testkit mv.

Billedtekst: Katia Heinsen (th) og Wajiya Nadere (tv) i gang med at udføre testen. De var heldigvis negative begge to, og de kan fortsætte dagens undervisning i klasseværelset.