Social- og sundhedsskoler samarbejder med kendt youtuber

Rasmus Brohave laver ny film om uddannelsen til social- og sundhedsassistent

10 social- og sundhedsskoler har hyret den kendte youtuber Rasmus Brohave til at være social- og sundhedsassistent for en dag som et led i filmkonceptet: ”Hvad kan jeg blive?” Youtuberen er udvalgt efter ønske fra nuværende social- og sundhedselever, der efterspørger uddannelsesinformation i øjenhøjde.


Med 282.000 abonnenter på YouTube og 304.000 følgere på Instagram er 22-årige Rasmus Brohave en ung mand med et talerør direkte ind i Danmarks ungdom.

Det talerør har 10 social- og sundhedsskoler lånt i et håb om at skabe større kendskab til social- og sundhedsassistentuddannelsen og generel interesse for SOSU-faget blandt de unge, som skal vælge ungdomsuddannelse i nær fremtid.  

Skolerne har hyret Rasmus Brohave til at lave endnu et afsnit af sin populære YouTube-serie ”Hvad kan jeg blive?” Denne gang med fokus på uddannelsen til og arbejdet som social- og sundhedsassistent.

Filmen kan ses på Brohaves YouTube-kanal.

Pegede selv på Brohave
Udover et massivt antal følgere og visninger på YouTube er der en helt særlig grund til, at valget faldt på Rasmus Brohave, da social- og sundhedsskolerne overvejede nye muligheder for at vække de unges interesse for SOSU-faget.

Direkte adspurgt i en intern spørgeskemaundersøgelse pegede nuværende social- og sundhedselever nemlig direkte på Brohave som en troværdig og inspirerende stemme, som de gerne vil lytte til.

De unge savner indhold i øjenhøjde
Hovedpersonen selv er også spændt på at se, hvordan følgerne tager imod den nye film:

- ”Hvad kan jeg blive?” er det mest populære, jeg nogensinde har lavet på min YouTube-kanal. Allerede efter første afsnit kunne jeg mærke, at de unge seere havde savnet noget indhold, som netop lærte dem om job- og uddannelsesmuligheder. Og ikke mindst noget indhold, der talte til dem i øjenhøjde, forklarer Rasmus Brohave.

I dag er han 22 år og har for længst lagt folkeskoletiden bag sig, men han husker stadig tilbage til tiden med snak om valg af uddannelse. 

- Jeg ved fra min egen tid i folkeskolen, at mange unge er usikre om, hvilken vej de vil gå i livet, så hvis jeg kan hjælpe dem det mindste med at pege dem i den rigtige retning for dem, så føler jeg, at mit arbejde er det det hele værd, siger han.

Har brug for at vække interesse hos de unge
For skolerne er samarbejdet med youtuberen en ny måde at forsøge at vække de unges interesse:

- Vi står i en tid, hvor vi gerne skal have endnu flere unge til at vælge vores uddannelser, og derfor er en række social- og sundhedsskoler gået sammen om at lave filmen med Rasmus Brohave. Vi vil gerne fortælle de unge mere om social- og sundhedsassistentuddannelsen; hvad den indeholder og mere om de karrieremuligheder, den kan føre med sig, siger Lisbeth Nørgaard, Direktør for SOSU Esbjerg og formand i foreningen Danske SOSU Skoler.

Hun fortæller slutteligt, at samarbejdet mellem de 10 social- og sundhedsskoler er en del af en række rekrutterings- og markedsføringsinitiativer, som har fokus på at skabe en større viden om social- og sundhedsuddannelserne og -faget i det hele taget.

Samarbejdet omfatter også skolernes samarbejdspartnere i kommuner og regioner, samt lokale FOA afdelinger i skolernes geografier.