SOSU Esbjerg deltager i nyt forskningsprojekt

En forskningsenhed fra Aarhus Universitet vil forske i at tiltrække og fastholde flere elever.

Danmark vil om 5 år mangle 42.000 SOSU-ansatte i ældreplejen. Et nyt forskningsprojekt på Aarhus Universitet vil tiltrække og fastholde flere.

SOSU Esbjerg er med i et nyt forskningssamarbejde mellem antropologer og it-udviklere, som har til formål at tiltrække og fastholde flere SOSU-elever og SOSU-medarbejdere med migrantbaggrund.

En læringsunderstøttende app og bedre erfaringsudveksling på tværs af landets SOSU-skoler og kommunale ældresektorer skal understøtte migranters læring, kommunikation og samarbejde i arbejdssituationer, og således sikre optimale uddannelsesforhold og motivere flere migranter til at blive i SOSU-faget.

Projektet er udviklet af Moesgårds Antropologiske Analyseenhed (MANTRA) ved Aarhus Universitet i samarbejde med Alexandra Instituttet, og Innovationsfonden har netop investeret godt 6,1 mio. kr. i projektet.

I projektet bidrager også Vejen Kommune, Varde Kommune, Høje-Taastrup, Kommune, SOSU H, Danske SOSU-skoler, FOA, KL, og Fællesudvalget for Erhvervsrettede Velfærdsuddannelser.

Projektets titel er:
Fra Migrant til SOSU-Aspirant 
Velfærdsinnovation gennem aktionsforskning i tiltrækning og fastholdelse af SOSU-elever og SOSU-personale med migrantbaggrund.

Læs mere om projektet her:
https://lnkd.in/eQpdsXZ
#artsaudk #casaudk #dkforsk