SOSU Esbjerg vinder 3.plads i SOSU-Skills 2022

Mia Harsdorf fra SOSU Esbjerg er netop blevet kåret som landets 3. dygtigste social- og sundhedsassistentelev.

Tre hårde konkurrencedage ved DM i SOSU-Skills i Høng-Hallen, Kalundborg, endte med en medalje og en podieplads for den lokale SOSU-elev. For at kvalificere sig til DM havde Mia tidligere på året, sammen med sin holdkammerat Sif Amalie Kær Ellelund Nielsen, vundet regionsmesterskabet og dermed en billet til DM.  

Og med skarp konkurrence fra de øvrige finalist-elever fra landets andre SOSU-Skoler, kunne Mia lørdag eftermiddag lade sig kåre som en landets bedste SOSU-assistentelever.

Mandag morgen var Sif, Mia og deres to trænere, Louise Hygom Andersen og Kathrine Buchwald, inviteret til hyldest-morgenmad på direktørens kontor. Her blev der også uddelt buketter, gaver og mange roser til de to deltagere.

Deltagere, trænere og direktør

Mia Og Sif kunne berette om tre meget intense og spændende dage til DM i Høng, og Mias flotte 3. plads blev der selvfølgelig også plads til at fejre.

“Jeg har fået så mange positive tilbagemeldinger for min indsats, og så meget god opbakning undervejs i konkurrencen. Jeg er virkelig tilfreds med mine cases, og med det resultat jeg leverede på scenen. Og det har klart været det vigtigste mål for mig – at vise min faglighed og hvem jeg er som fagperson,” fortæller en lettet og meget træt Mia. 

Til SOSU-Skills udfører deltagerne pleje- og omsorgsopgaver i forskellige cases, hvor borgere og pårørende bliver spillet af skuespillere. Det er designet til at ligne virkeligheden så meget som muligt, og deltagerne bliver prøvet i deres faglighed indenfor blandt andet klinisk sygepleje, kommunikation, rehabilitering og samarbejde.

Undervejs bedømmes indsatsen af et hold dommere, som observerer alle deres aktiviteter live på scenen. Og nogle af de mere end 67.000 tilskuere kunne også tage opstilling foran SOSU-scenen, og se med når deltagerne skulle løse de forskellige cases.

Men de mange tilskuere i form af dommere, trænere og publikum var ikke noget der gav Mia og Sif sved på panden. ”Vi lukkede helt af for støj, når vi gik op scenen, man gik ligesom ind i sin egen boble”, forklarer Sif, som røg ud af konkurrencen fredag, hvor Mia altså gik videre til lørdagens finale.  

De tre bedste SOSU-elever

1. pladsen gik til Josefine Forslund fra ZBC, 2. pladsen gik til Signe Nielsen fra SOSU MV og 3. pladsen gik som bekendt til SOSU Esbjergs helt egen Mia Harsdorf. 

Stolt direktør

Direktør på SOSU Esbjerg, Lisbeth Nørgaard, har med stolthed fulgt Skills-konkurrencen, og var også til stede i Høng, da den flotte 3.plads blev hevet i land.

“Mia tog først i samarbejde med sin elevkollega Sif Amalie Kær Ellelund Nielsen titlen som regionsmester, og fik dermed også kvalificeret sig til DM. Til DM har de igen begge bevist, at deres faglige kompetencer er på allerhøjeste niveau. At Mia ovenikøbet får en 3. plads i den individuelle konkurrence, er jo bare ekstra fantastisk. De er fornemme ambassadører for vores fag, og der skal lyde et stort tillykke til dem begge fra os alle på SOSU Esbjerg.”

Alle deltagere på scenen

Mia og Sif (i midten) med de andre deltagere på scenen til afslutningen om lørdagen. 

På torsdag venter endnu en fejring når de to SOSU’er tager til Vejen, hvor deres arbejdsgivere har inviteret dem på besøg.