Kvalitetssystem

Skolens kvalitetssystem fastlægger, hvordan vi lokalt vil arbejde med kvalitetsudviklingen af undervisningen – dvs. fremgangsmåden og systematikken i arbejdet med data, evalueringer, resultatvurderinger og evt. iværksættelse af handlinger. 

Kvalitetssystem


Skolens kvalitetsarbejde tager udgangspunkt i de lovgivningsmæssige krav, der er beskrevet i Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser, kap 2.

Heraf fremgår, at:

  • Skolen skal have et kvalitetssystem
  • Kvalitetssystemet skal som minimum omfatte procedurer for en løbende resultatvurdering, og for den årlige selvevaluering.
  • På baggrund af kap. 2 har UVM udarbejdet en Vejledning om erhvervsskolernes kvalitetsarbejde

Skolens 5 kvalitetstemaer

I Erhvervsuddannelsesreformen ”Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser” (fra februar 2014) er der politisk fastlagt 4 overordnede mål for erhvervsuddannelsernes udvikling

Disse ”klare mål” sætter sammen med efterfølgende reformer rammen for kvalitetsarbejdet.

Skolen skal bidrage til at opfylde de nationale uddannelses- og institutionspolitiske mål for erhvervsuddannelserne, og skolen fastsætter i forlængelse heraf sine egne mål for løbende at udvikle kvaliteten af uddannelserne.

Skolen har på baggrund af ovenstående defineret 5 temaer i kvalitetsarbejdet:

  • Tema 1: Søgning og tilgang til grundforløbene
  • Tema 2: Elevfrafald og -fuldførelse
  • Tema 3: Eleverne skal blive så dygtige om muligt
  • Tema 4: Trivsel og tilfredshed
  • Tema 5: Elevfravær

I hvert tema indgår flere datasæt, så kvalitetsarbejdet og -drøftelserne omfatter

De data, som ledelsen ønsker inddraget i drøftelserne inden for hvert at de 5 temaer

De data, som skolen screenes på (se Guide til uddannelsesstatistik og visning af rapporter vedrørende screeningsindikatorer i det risikobaserede tilsyn )

De data, som skal offentliggøres på skolens hjemmeside (se Bekendtgørelse af lov om gennemsigtighed og åbenhed i uddannelserne m.v.)

Skolen har inden for hvert kvalitetstema defineret, hvilke data, der skal indgå i den løbende resultatvurdering, hvem der skal drøfte disse data og, hvornår på året det skal ske. Således er der defineret en proces og systematik med udgangspunkt i

Hvad, hvem og hvornår?

Undervisningsministeriet (UVM) stiller data til rådighed for skolens løbende kvalitetsarbejde. Skolen anvender i høj grad Uddannelsesstatistik.dk i arbejdet, men inddrager også – hvor det er relevant – andre data.

Kvartalsvise kvalitetsdrøftelser

1 gang pr. kvartal drøfter ledergruppen de nye, aktuelle data. Denne kvartalsvise kvalitetsdrøftelse vil typiske rumme data fra flere af kvalitetstemaer (se oven for) - afhængigt af, hvilke nye data der er tilgået skolen.

Processen i forhold til vurdering af nye data, og stillingtagen til evt. handlinger på baggrund heraf, foregår i 3 trin:

1.    Skolens kvalitetsmedarbejdere indhenter data og formidler disse

2.    Den / de relevante ledere:

  • forholder sig til de nye data og til den udvikling, data viser
  • forholder sig også til, om der evt. skal iværksættes handlinger på baggrund af data 
  • inddrager relevante i ovenstående

3.   På de kvartalsvise kvalitetsmøder i ledergruppen drøftes dels udviklingen i data (resultatvurderingen), og dels den evt. handleplan, der skal iværksættes

 

Årsjul kvalitetsarbejde

 


Copyright © SOSU Esbjerg - Alle rettigheder forbeholdes | Web by the friendly dotpeople
Gå til toppen af siden