Optagelse over 25 år(RKV)

 

Hvis du er fyldt 25 år, når du påbegynder din erhvervsuddannelse skal du gennemføre uddannelsen som en erhvervsuddannelse for voksne (EUV). Det kræver du får lavet en realkompetencevurdering (RKV)

 

Til din RKV vurderer vi dine samlede kompetencer og erfaring i forhold til den uddannelse, du søger ind på. Resultatet har betydning for, hvordan dit uddannelsesforløb kommer til at se ud. Det er din mulighed for at blive godskrevet for grundfag og andre dele af skoleundervisningen samt dele af oplæringen. 

Sådan får du en Realkompetencevurdering (RKV)

For at opnå en realkompetencevurdering hos os skal du ansøge elektronisk via www.optagelse.dk

Du skal have NEM-ID klar og du skal vedhæfte følgende dokumenter:

  • Eksamensbeviser fra folkeskoler og anden uddannelse.
  • Dokumentation for relevant erhvervserfaring
  • Evt. tidligere udarbejdede kompetencebeviser

Hvis du har problemer med ansøgningsskemaet, kan du søge hjælp på skolens hovednummer 76106010.

Du skal være opmærksom på, at vurderingen regnes som et uddannelsesforsøg, – dvs. du bruger et ud af tre mulige ”klip” til Grundforløb 2 på en erhvervsuddannelse.

Hvad kan man få godskrevet?

Hvis du har mindst 2 års relevant erhvervserfaring kan du gennemføre din erhvervsuddannelse uden grundforløb og uden praktik i hovedforløbet, dette kaldes EUV1.


For at gennemføre din uddannelse som EUV1, skal du kunne dokumentere bevis for at du har modtaget undervisning i førstehjælp og elementær brandbekæmpelse.
Skolen laver en kompetencevurdering, som du kan bruge til at sende med din ansøgning om optagelse til et hovedforløb.

Hvis du har mindre end 2 års relevant erhvervserfaring eller hvis du har en anden uddannelse fra tidligere kan du gennemføre din erhvervsuddannelse med hele eller dele af et grundforløb og efterfølgende søge om optagelse på et standard hovedforløb, dette kaldes EUV2.
Skolen laver en realkompetencevurdering af alle EUV 2 elever. Du skal møde på skolen til dette i 1-3 dage og får efterfølgende en individuel uddannelsesplan, som du kan bruge til at sende med din ansøgning om optagelse til et hovedforløb. 

Hvis du ikke har relevant erhvervserfaring eller en anden uddannelse fra tidligere kan du gennemføre din erhvervsuddannelse med hele grundforløb 2 og efterfølgende søge om optagelse på et standard hovedforløb, dette kaldes EUV3.


Skolen laver en kompetencevurdering, som du kan bruge til at sende med din ansøgning om optagelse til et hovedforløb.


Kontakt mig, hvis du har spørgsmål om RKV?


Anne-Mette Holm Sørensen


7610 6077

ams@sosuesbjerg.dk


Copyright © SOSU Esbjerg - Alle rettigheder forbeholdes | Web by the friendly dotpeople
Gå til toppen af siden