Empathy lungs

 

Empathy lungs anvendes til at simulere åndedrætsbesvær som opleves eks ved KOL, astma og lungecancer.

Oprindeligt er den designet til at hjælpe med rygestop.

Den består af en specialdesignet torso, der er strategisk vægtet og spændes rundt om bærerens overkrop.

Stramning af denne torso bidrager til reduceret lungekapacitet. Ved simulationen anvendes også en tilpasset luftvejsmaske, som samlet set bidrager til oplevelsen af åndedrætsbesvær. 

Den bæres typisk mellem femten og op til max tredive minutter alt efter hvilken tid det tager, at opnå oplevelsen af KOL's typisk anstrengende og overfladiske respiration. Der laves før og efter peak flow målinger som ofte vil vise reduceret lungekapacit. Et peak flow meter anvendes typisk ved astma og kan måle den maksimale hastighed af luften ved en udånding. Ved astma er den hastighed nedsat. 

Torsoens udformning og stramning besværliggør at bæreren sætter sig ned, og ved at være påtvunget til at gå eller stå med vægtene, øges kroppens arbejdsbyrde og efterfølgende ilt behov.


Booking: Outlook

Lokation: Fremgår i Outlook

Ressourceperson: Kenneth Pihl

Målgruppe: SOSU, PA, Kursus samt Rekruttering

Kan anvendes på SOSU, PA, rekruttering og kursus i fag hvor der enten er fokus på lungesygdomme/ rygning, men også i fag, hvor der eks arbejdes med velfærdsteknologier der netop har fokus på hjælpemidler til mennesker med nedsat lungefunktion. Kan eks også anvendes som rekvisit i forskellige simulationsscenarier.

Forslag til fag / fagmål: Under udarbejdelse

Quickguide: Klik her

Brugermanual: Klik her (Engelsk)

Link til producent: Klik her

Kan med fordel anvendes sammen med: Spirobank ll

Rengøring: Torso rengøres med fugtig sæbeklud efter behov. Peakflow meter og masker aftørres med sprit klude. Mundstykke til peak flow skiftes mellem hver lev.


Copyright © SOSU Esbjerg - Alle rettigheder forbeholdes | Web by the friendly dotpeople
Gå til toppen af siden