En SOSU-skole fuld af liv

Danmark Spiser Sammen og Åbent Hus trak mange gæster. 

Torsdag den 9.november afholdt SOSU Esbjerg både åbent hus for kommende elever og Danmark Spiser Sammen – et fællesspisningsarrangement, der sætter fokus på fællesskab og samvær.

Danmark spiser sammen - sang og fællesspisning

I skolens samlingssalg summede det af liv og latter, da 100 gæster, bestående af naboer, elever, medarbejdere og deres familier deltog i fællesspisning.

SOSU Esbjerg er med i en landsdækkende kampagne, hvor Folkebevægelsen mod Ensomhed opfordrer til fællesspisning i uge 45 under navnet Danmark Spiser Sammen. Det er ikke første gang, at skolen har været en del af dette initiativ og sidste gang, før Corona-pandemien i foråret 2019, var der også stor opbakning og glade gæster.

Det betyder meget for skolen, at der er opbakning til initiativer som dette, fortæller direktør Lisbeth Nørgaard: ”Vi vil som skole gerne være med til at skabe nye fællesskaber; både mellem elever, personale, familier, naboer og venner af huset. Vi er en meget fællesskabsorienteret skole, det ligger i vores DNA. Danmark Spiser Sammen er en rigtig god anledning til at invitere alle på aftensmad, og sammen sætte fokus på inkluderende fællesskab. Og det er så positivt, at så mange bakker op om en hyggelig aften med fællesspisning og fællessang.”

Elevrådet på skolen har været med til at arrangere Danmark Spiser Sammen og elevrådsformand, Mirjam Lykke Vang Andersen, var også rigtig glad for opbakningen:  ”Vi er en sundhedsskole, og derfor ligger det lige for at støtte op om det her initiativ, og folk har bare virket vildt glade og smilende – det er gået så godt!”

Sigrid Houge fra Det rytmiske musikkonservatorium i Esbjerg stod for at guide fællessangen, og sammen med pianist Lucas Kjær skabte de en stemningsfuld aften.

SOSU Esbjergs kantine serverede velsmagende paprikagryde, og som afslutning fik gæsterne mulighed for at udforske hele skolen.

Åbent Hus på samme aften

Et mere traditionelt åbent hus blev afholdt samtidig med fællesspisningen, bare i modsatte ende af skolen.

Her var mange også mødt op for at se skolen og tale med lærere og uddannelsesvejledere.

En række nuværende SOSU Esbjerg-elever stod også klar, så alle kunne få en rundvisning og en snak om dagligdagen på SOSU Esbjerg.

Gæsterne fik også mulighed for at teste velfærdsteknologier, øve sig på førstehjælp og høre meget mere om undervisning, skoleaktiviteter og hverdagsliv.

Tusind tak til alle gæster – både Danmark Spiser Sammen og Åbent Hus.

 


Copyright © SOSU Esbjerg - Alle rettigheder forbeholdes | Web by the friendly dotpeople
Gå til toppen af siden