Camilla og Simone var i praktik i Thailand

Se billeder og læs om en af deres barske oplevelser.

Det er udfordrende men også en stor oplevelse, hvis man som SOSU-assistentelev tager på praktik i udlandet. Camilla Jensen og Simone Ølgaard Mortensen oplevede et mislykket genoplivningsforsøg på en ung mand under deres praktik i Thailand.

- Vi valgte at tage i praktik i udlandet for at komme ud og se, hvordan de arbejder med behandling, pleje og omsorg i en helt anden kultur.

Det fortæller Camilla Jensen, der sammen med veninden Simone Ølgaard Mortensen for nyligt er vendt hjem fra et månedslangt praktikophold i Chumphon Buri i Thailand.

Under opholdet boede de hos Simone Ølgaard Mortensens thailandske familie. Hver dag tog de på arbejde på det lokale sygehus(se billeder nederst).

Simone Ølgaard Mortensen forklarer:

- Det er meget anderledes i Thailand, for her har de primært fokus på sygeplejen. Alt med omsorg og så videre, det er op til familien.  Personalet er dygtige, men forholdende er ikke så gode, som vi kender dem herhjemme.  

De to veninder var primært i den observerende rolle under opholdet, men er enige om, at det var utroligt lærerigt, og gav dem nogle store personlige og faglige oplevelser.

Ung mand omkom

Der var specielt én situationen, som gjorde stort indtryk. Dels fordi det var en voldsom og tragisk begivenhed, men også fordi de her oplevede sundhedssystemet i Thailand fra dets bedste side.

Simone Ølgaard Mortensen fortæller:

- Der var en ung mand, der var druknet i en sø. Hans venner bragte ham på motorcykel ind på hospitalet, hvor personalet prøvede at genoplive ham på akutmodtagelsen. Det var virkelig frygteligt, for de kunne desværre ikke redde ham. Men omvendt var vi meget imponerede over, hvor professionelt og dygtigt personalet på hospitalet handlede. Vi oplevede mange ting, der ikke fungerede helt optimalt på hospitalet, så det var meget positivt, at det hele bare kørte. Både under forsøget på at genoplive ham, men også efterfølgende da de pårørende kom tilstede og skulle håndteres.

Camilla Jensen uddyber:

- Den store fejl var, at vennerne ikke vidste, hvad de skulle stille op i situationen. Herhjemme havde man nok ringet 112, og herigennem fået instruktion i førstehjælp, som man så kunne yde mens ambulancen var på vej. Det kunne måske havde reddet den unge mand.

Efterfølgende var Simone Ølgaard Mortensen og Camilla Jensen berørte af situationen, men de oplevede også, at de med deres faglighed var i stand til at forholde sig professionelt og dermed tackle oplevelsen på en fornuftig måde.

Simone Ølgaard Mortensen siger:

- Via det her praktikophold har vi virkelig lært os selv endnu bedre at kende i forhold til vores fag. Vi skal huske på, hvor godt vi har det herhjemme. Selv om de også har det godt Thailand, så har vi det meget bedre.

Camilla Jensen er ikke i tvivl, når hun skal vurdere praktikopholdet:

- Det var en god oplevelse - en oplevelse for livet!


Copyright © SOSU Esbjerg - Alle rettigheder forbeholdes | Web by the friendly dotpeople
Gå til toppen af siden